Stolta farföräldrar

Rebecka vid Lynn Canyon Suspension Bridge.
Rebecka vid Lynn Canyon Suspension Bridge. Året var 2010. Foto Kent Österdahl.

 

Vårt barnbarn Rebecka.

Rebecka föddes första mars 1994 i Eksta församling på Gotland.
Vid två års ålder flyttade hon med familjen till Klinte prästgård.
Hon gick i skolan i Klinte förutom ett år när familjen var i Vancouver BC i Kanada.
Hon gick naturvetenskapliga linjen på Säveskolan i Visby.
Rebecka är också duktig i fäktning och har svenskt mästerskap i värja i någon av ungdomsklasserna. Hon vann också en stor tävling i Vancouver och kom trea i damklassen vid en tävling i Seattle i USA.

År 2013 flyttade hon med sin pojkvän till Umeå. Hon läser medicin vid Umeå universitet,
I dag har jag varit och köpt en ny kostym hos Dressman. Gunvor köpte en ny klänning på Kappahl.  Vi har blivit inbjudna av Rebecka till hennes avslutning eller examen i utbildning till läkare i Umeå. Rebecka och hennes pojkvän, Leo flyttar tillbaka till Gotland i sommar.

Det känns lite som att jag skryter med vårt barnbarn, Rebecka. Hon är fantastisk och vi, farmor och jag, som farfar, är väldigt stolta och glada över henne. 

Naturligtvis är vi stolta och glada över alla våra åtta barnbarn, det finns mycket berömmande att säga också om dem, men just nu vill vi hylla och gratulera Rebecka för hennes prestation. (Och för att vi blivit inbjudna till Umeå universitet, som gav mig en anledning att köpa ny kostym.)

 

2 reaktioner till “Stolta farföräldrar”

  1. Förstår precis att ni är lilka stolta över alla åtta barnbarnen men just nu är Rebecka i centrum. Vilken duktig tjej! Vår minsta o enda dotter läste också i Umeå men mötte en härlig norrlänning o blev kvar där. Så mitt minsta barnbarn – nr 10 bor där. Så vi har anledning att fara dit så ofta vi kan. Ha en fin examen💕 i björkarna stad

    Gillad av 1 person

    1. Roligt att vi har en del hemensamt. Visst har ni ett barn eller barnbarn i Vancouver också. Kents familj bodde ju där ett år. Så Umeå gemensamt. Jag, och så har vi haft många begravningsgudstjänster tillsammans också.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: