Mina syskon

syskonen Österdahl 4

Fotot taget i Valls prästgård 1976, när Gunvor fyllde 30 år. Vi bodde hos komminister Nils Huhta den sommaren. Det var inte mina syskon som bodde där, utan min familj: Gunvor, Kent, Anneli, Maria och jag själv. Jag var tjänstebiträde där den sommaren. Nu till 

Mina syskon
Från vänster på fotot: Gunborg f 1928 övertog gården vid Hajdeby tillsammans med Yngve. Gunborg dog 2013.
Bertil född 1931. Lastbilschaufför. Hämtade mjölk från gårdarna till mejeriet i Visby. Dog 2003.
Martin född 1933. Elektriker på luftfartsverket. Dog 2002.
Yngve född 1936 Äldreboendet i Katthammarsvik. 
Gunnar född 1937. Nu boende i Staffanstorp. Arbetat som fastighetsskötare i Halmstad.
Gösta  född 1939 boende i Örebro. Arbetat som ingenjör och varit kontrollant för kommunens byggen i Örebro.
Bojan född 1940. Bor i Klintehamn. Ägde affären ICA Atterdags i Visby tillsammans med sin man, Allan.
Sune född 1943. Boende i Visby på vinterhalvåret och Buttle på sommarhalvåret. På fotot studerande vid Uppsala universitet.
Bettan född 1946 . Boende Klintehamn. Arbetat som lantbrevbärare.

Alla vi nio syskon är födda vid Trosings i Gammelgarn. (Bettan den ende av oss föddes på Visby BB. Vi andra föddes i bästa kammaren vid Trosings i Gammelgarn)

Jag hittade det här gamla fotot taget 1976 och förstår nu kvinnan som mötte mig, när jag var och kåserade i Eksta för några år sen. Hon sa då, att när du kom hit som ny präst 1978, då tyckte vi att du var så lik Spencer Tracy. ”Oj, tänkte jag skådespelarsnygg”., men så tillade hon, ”Det var hemskt vad du har förändrats”.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: