Prästskämt ?

Prästskämt ?
Vi var på anhörigdag på Vardaga, äldreboendet i Katthammarsvik i går. Det var en trevlig eftermiddag. Den började med att man kunde gå en tipspromenad i äldreboendet. Jag är lite trött på tipspromenader, så jag gick och satte mig tillsammans med min bror Yngve. Någon kom fram och frågade varför jag inte gick någon tipspromenad? Jag svarade, att jag är över åttio år och har tenterat färdigt. Jag har bara en stor tentamen kvar. ”Vad är det för en?”, frågade någon. ”Jag tänker på domens dag, den stora räkenskapsdagen”, sa jag lite eftertänksamt och lite skämtsamt.
”Tror du det blir en tipspromenad med 1  X  2 då?, sa någon som satt vid samma bord.

En annan äldre person, som också satt vid samma bord frågade mig om jag möjligtvis var bror med Yngve? Han tyckte vi hade samma sorts näsa. Jag sa: ”ja det är vi”. ”Vi är stöpta i samma form”.

En man som är 97 år och som också satt vid bordet berättade, att på 50 eller 60- talen så var det ett äldre par som bodde på äldreboendet Östersol. De blev förälskade och gifte sig på gamla dar. Nittisjuåringen berättade vidare, att det var en vältalig man som höll tal till brudparet och som också bodde där. Han sa bland annat att de fick hoppas, att de slapp höra barnskrik på äldreboendet.

I Eksta, där jag var präst i många år, fanns en gammal präst, som bodde kvar i prästgården när jag fick tjänsten. Han var full av humor och det hände att hans hustru sa till honom, när han skulle i väg på ett möte: ”Kom nu ihåg, att det är du som är prästen”. Det skriver jag med anledning av att det finns en fortsättning på historien med ”Stöpta i samma form”, men jag måste försöka komma ihåg, att det är jag som är prästen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: