Apropå händelserna i London i dag.

Kröning

(Foto från vardagsrum i Buttle)

Visst är det fantastiskt att genom vårt fönster (”TV n”) kunna vara med och se vad som händer i London. Kunna vara med och uppleva ett ”titthål i historien”, som professor Dick Harrisson sa om kröningen av Charles den tredje.

Det påminde mig om, att jag varit i London två gånger dels när vi tågluffade 1989 och dels när Gunvor och jag var där på semester 1986. 
Gunvor har haft en förmåga att anordna intressanta resor. Läst på vad som kunde vara sevärt på de olika platserna. Det är jag mycket tacksam för. Jag har oförskyllt fått se och uppleva mycket. I dag tänker jag framför allt på händelserna, när vi var i London 1986.

Vi var och såg kronjuvelerna och vi var på vaxkabinettet, där kända personer var skulpterade i vax. Vi såg vaktavlösningen utanför Buchingham palace . (En galen bilförare tog sikte på mig och försökte köra över mig. Jag fick kasta mig undan i sista stund.)

I Hyde Park har jag hållit tal i ”Speaker Corner”. Det är tydligen en plats där det är fritt för alla att tala, så jag tog chansen. Det var bara det, att jag bara hade en åhörare. Gunvor.

Vi trivdes bra i London. Gunvor lärde sig tunnelbanans olika färger och vart de gick. Därför åkte vi mycket tunnelbana i London. Vi talade med ungdomar och andra på tunnelbanorna och tyckte de var vänliga och hjälpsamma. Någon rädsla kände vi inte, utan var trygga med våra medresenärer.

Fjorton dagar efter vår hemkomst hörde vi om hemska våldsamheter i just de tunnelbanor vi åkt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: