Glädjen över att ha fått en bok utgiven på förlag.

Längtan efter tro,Annons.

Den här annonsen var införd någon gång 1981-1982 i en av Skeab/Verbums tidskrifter.

Åren går. Jag var 38 år och mådde dåligt. Kanske hade jag fått en hjärtinfarkt och arbetade vidare som vanligt. Jag hade svår dödsångest, men kämpade på trots att jag var rädd. Klamrade mig fast vid min svaga tro på att Jesus Kristus ändå var med mig. Det var han också. Jag stod i ständig dialog med honom under min sjukdomstid. Den närheten försvann något, när jag blev friskare och då saknade jag den.

Jag trodde att jag kunde dö när som helst och ville att mina barn och mina anhöriga skulle veta vilken kamp jag hade haft. Därför skrev jag ner min berättelse, som jag kallade: Längtan efter tro.

Jag tror, att sonen Kent tyckte den hade något att ge. Han ville, att Sven-Erik Pernler som varit ”lektor” och varit en av dem, som lämnat omdömen om manus som kom in från författare till Skeab/Verbums förlag, skulle läsa den. Sven-Erik tyckte jag skulle sända in mitt manus. Jag gjorde så.

Jag fick reda på att 97 % av alla manus, som kom in till förlaget refuserades och sändes tillbaka till författaren. Så jag hade inte stort hopp om att mitt manus skulle ges u ut. ”Lektorerna” var positiva, men chefen för förlaget var mer tveksam. Till slut kom ändå beslutet om att min bok Längtan efter tro, skulle ges ut av förlaget.

Naturligtvis blev jag mycket stolt och glad över beslutet. Det var mycket jobb med ändringar och korrekturläsning innan boken blev färdig.

Den gavs ut i drygt tretusen exemplar och var efter några månader utsåld på förlaget. Jag fick en krona och femtio öre per bok, så direkt rik på boken blev jag inte, men ändå. Skeab/Verbums förlag hade gett ut min bok. Det räckte bra för mig.

Ja, åren har gått. Det är nu 41 år sen min bok, Längtan efter tro gavs ut. 
Jag har gett ut några böcker sen dess, men någon stor författare blev jag aldrig.
(Jag minns att jag, när boken kom ut blev kallad till en man mitt i natten, och han sa då, att ja du Sune, något nobelpris i litteratur det får du inte.)

(Boken Längtan efter tro, är utgången på förlaget, men finns ännu på bibliotek om någon vill läsa den)

En tanke på “Glädjen över att ha fått en bok utgiven på förlag.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: