Det goda som jag vill ……

Visborgskyrkans inv (002)

(Foto från Visborgskyrkans interiör vid invigningen 1969)

Det goda som jag vill, det gör jag inte,
men det onda som jag inte vill, det gör jag
.
(Romarbrevet 7:19)

Jag känner alltför väl igen mig i Paulus ord. Vi var i Visborgskyrkan i Visby i söndags. Det var andra söndagen i fastan med temat Den kämpande tron. Det var något av en nostalgisk upplevelse för min del. Jag har varit ungdomssekreterare i Visby domkyrkoförsamling och var med när Visborgskyrkan invigdes för 50 år sen. Allting var så nytt och fint. Ljusstakarna och korset var av silver och glänste så vackert.

I söndags i gudstjänsten kom psalmen 189 sjunde versen för mig, när jag såg på det fina korset. ”Ditt kors skall skina för min blick, när sist jag somnar in, o Herre Jesus Krist..”  Jag har fyllt 80 år och förstår att insomnandet närmar sig. När jag nu satt där och såg på korset, så upptäckte jag att det var smutsigt. Mässhaken som Herren bar var svart mellan silvertrådarna. Då tänkte jag med min galghumor, att i dag skiner inte korset så mycket. Det behöver putsas.

Det som rinner upp i min hjärna, det rinner osorterat ut ur munnen. Jag ville vara rolig och sa till prästen efter gudstjänsten, att i dag sken inte korset, så starkt för mig, eftersom det var smutsigt.

Jag ångrade mig direkt. Varför sa jag så? Jag hade inte med det att göra? Än en gång kunde jag bara bekräfta att Paulus ord i Romarbrevets sjunde kapitel stämmer så bra in på mig.

Det goda som jag vill, det gör jag inte, men det onda som jag inte vill, det gör jag.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: