Ett något annorlunda dop

Odins dop 1

(Foto Gunvor Österdahl)

Dopet skedde i trädgården hos barnets farmor och farfar på Majbovägen 4, Högklint Gotland. På bilden från vänster jag själv, Sune. Dopbarnet Odin Duma Dilima, pappa Dennis Dilima, mamma Amanda Dilima, faddrarna: Thandi Maqubela som kommit ända från London och Dennis bror Johnny Jonsson. 

Tyvärr är jag dålig på att sjunga, så jag bad Elena och Linda, att de skulle leda sången i psalmerna ”En vänlig grönskas rika dräkt” och ”Tryggare kan ingen vara”. De skötte sin uppgift med heder, trots att de inte visste om något innan.

Dopfamiljen bor i Kapstaden i Sydafrika. Dennis, min broders barnbarn, flyttade till Kapstaden för nu rätt så länge sen. Han fick arbete där och fann sig väl tillrätta i Afrika.

Jag började dopet med att ge Odin något av ett stamträd på släkten, så att han ska veta, att han har släktingar och rötter också på Gotland. Släktingar som älskar honom. Odin är inte bara sydafrikan, han är också till hälften gute.

Efter dopet blev ett trettiotal släktingar bjudna på middag i trädgården hos Odins farfar och farmor.

Det blev en så fin atmosfär, så stor glädje över både dopet och efterföljande middag. Jag tycker, att Dennis fru Amanda och barnets mamma är mycket vacker, så jag sa till min bror Bertils barnbarn, Dennis: ”Vilket kap Du har gjort, som har fått tag i Amanda”!

Han sa: ”Kap och kap? – Jag fick förhandla med hennes far flera gånger, om hur många kor  han skulle ha för henne”.

Det var en väldigt varm och fin dag, och det var en fröjd att se den lilla familjen så lyckliga och glada.

 

En tanke på “Ett något annorlunda dop”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: