Bingolott

Bingolott

Det var för en tio-15 år sen. Vi såg Bingolotto på TV tillsammans med ett av våra barnbarn. Några bingolotter hade vi, så med viss spänning började vi fylla i de olika rutorna.

Vi hade aldrig tidigare vunnit någon större vinst, trots att vi varit med under många år, så några större förhoppningar hade vi väl inte.

Ändå steg spänningen bland oss tre, när fyra av rutorna fylldes i på en rad och vi väntade och hoppades att rätt siffra skulle synas på TV n, så att femte rutan också kunde fyllas i.

Vår önskan uppfylldes och vi hade vunnit en WW passat.

Vårt barnbarn kollade också att vi hade prickat i rätt rutor, så jag var helt övertygad om att vi vunnit den fina bilen.

Jag fick bekymmer. Undrade om den fick plats i vårt garage. Vad skulle vi göra med den gamla bilen o.s.v.

Vi sov inte så mycket den natten. Glada över att vi vunnit en ny bil. Gunvor, min hustru, tänkte, att det var nog inte så bra att vi vunnit? Kanske skulle det bara väcka avundsjuka och kanske osämja? Nej, hon var inte enbart glad.

Det var nyårsafton, när vi trodde att vi vunnit en ny bil, men när vi kollade bingolotten dagen efter visade det sig, att vi inte vunnit någonting. (Vi prenumererar på bingolotter och vi hade tagit den översta lotten och det var julaftons bingolott).

Ja, så vi behövde inte ha några bekymmer om avundsjuka eller om bygglov för nytt garage.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: