I natt jag drömde..

GustafV

(Fotot av Gustaf, min far är taget 1915? när han låg vid kustartilleriet i Fårösund.?)

Det är underligt, tycker jag, att jag som har haft en lycklig barndom och haft det bra hela livet, så ofta på nätterna plågas av hemska mardrömmar.

Dock inte alltid. Det här var en sån natt. Min storasyster Gunborg, som nu varit död några år, sa en gång, att hon tyckte om att drömma om döda människor. Det var som att få träffa och prata med dem igen. Jag tycker att det ligger något i vad hon sa. Ibland är det fina drömmar som man blir glad av.

Jag drömmer ofta att jag är tillbaka vid Hajdeby, där jag växte upp. I ”netres” drömde jag om min far. Jag kom på att han kunde få skriva i min blogg. Han hade haft ett händelserikt liv. Varit med om att vara på en bogserbåt, som bogserat ett mål, som kustartilleriet hade som övningsmål, att skjuta på. Det var bara det, att de tog fel på bogserbåten och målet och sköt på bogserbåten i stället. Det sades, att han blev gråhårig den natten.

Även om det måste ha varit en traumatisk upplevelse för honom, så tvivlar jag på att det var orsaken till att han blev gråhårig, för många av oss ättlingar har också tidigt blivit gråhåriga i tidiga år.

Far måste ha fått lära sig att snickra. Han kunde med enkla hjälpmedel göra allt ifrån kardor till gungstolar. Han var dessutom slöjdlärare i Gammelgarns skola, så visst skulle han ha mycket att skriva om i min blogg.

I drömmen kom jag så ihåg, att han dog ju 1967 och hade han levt skulle han varit 131 år gammal, så skriva i min blogg kunde han inte gärna. Det var dock trevligt att få möta honom igen och erbjuda honom att få skriva i min blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: