Loppis

Loppis 2

Buttle hembygdsförening ordnade loppismarknad för boende i socknen. Sju platser i Buttle hade anammat inbjudan, att ha loppis. Vi var en av dem som deltog.

Det var en bra idé för vi hittade saker, när vi letade efter loppisprylar som vi glömt att vi hade: Vi hittade en bra elektrisk slipmaskin för knivar, en slipmaskin för diamanter som vi aldrig använt. (Vi har inga diamanter) och en glasskärare, som jag försökte skära till en glasruta att sätta i en fotoram, men misslyckades. Glasrutan gick sönder på fel ställe, när jag försökte knixa av den i skåran jag gjort i glaset. Det var antingen fel på glasskäraren eller ”glasskäraren”. Det borde inte varit fel på mig, för jag hade ju sett min far hur han gjorde, när han med hjälp av en ”diamant”, skar så fint i glaset och fick rutan att passa in i fönsterbågen. 

Det var roligt att vara med om att ha loppismarknad även om många saker blev kvar på borden. Vi fick rent på borden i alla fall för vi skänkte de överblivna loppisprylarna till en loppis i Klinte, som ger de pengar de får in för prylarna till välgörenhet.

Vi hoppas att de pengar vi fick in på loppisen ändå ska räcka till en liten kräftskiva för släkten senare i sommar. 

Kräftmåne

 

En tanke på “Loppis”

  1. Efter 8-10 olika loppisar vid båt flytt från Bjerges förra sommaren valde vi också att skänka allt osålt till SOS loppis i Klintehamn!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: