Midsommardagen

Jorden 

Med Skapelsen som tema i kyrkoåret.

Vi kom aldrig i väg till någon friluftsgudstjänst i går på midsommardagen. Istället blev jag sittande inne och såg ett fantastiskt program på TV. Amerikas väg till månen och apolloprogrammen såg jag i stället.

Det blev en fantastisk gudstjänstupplevelse för mig. De tre astronomerna skulle runda månen för första gången. De sa att det var en helt färglös tillvaro under deras färd. Men så fick de se en fantastisk färgklick komma upp över månen. Det var jorden de såg.

En av astronauterna läste då en av skapelseberättelserna från första mosebok i Bibeln: ”I begynnelsen skapade Gud himmel och jord…..”

Det måste för dem varit en mäktig upplevelse. Det var det för mig den gången jag hörde det på radio första gången, och så även nu när jag såg programmet.

På 1960- talet trodde nog många vetenskapsmän att det bara fanns liv på jorden. På andra platser var det för extrema villkor för att det skulle kunna finnas liv. Nu tror man, att liv kan finnas nästan över allt i universum. När sonden (kommer inte ihåg namnet, jag har fått svårt att komma ihåg namn) passerade dvärgplaneten Pluto, upptäckte man otroliga saker. Bland annat att den har vulkaner av is, som troligen värmer upp planetens inre och att den har en atmosfär. Några av livets byggstenar tror man sig ha funnit där.

Man har dock ännu inte funnit liv någon annanstans i universum än på jorden, men vem vet? Kanske har vår Herre skapat liv överallt.

Tack i alla fall för en fantastisk gudstjänstupplevelse på midsommardagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: