Motorcykelväska

MCväska

Letade efter prylar att sälja på loppmarknaden här i Buttle. Hittade den här MC- väskan på vinden och den väckte många minnen.

Jag har egentligen aldrig varit så mycket för det här med motorcykel, men i 60 årsåldern kom det för mig, att jag skulle skaffa en. Sagt och gjort. Bror min hade kontakt med en dam som hade en gammal Gold Wing och som hon ville sälja för 25 000 kr. Gunvor och jag åkte och hämtade den i Lindesberg. Vi fick dra hem den på en släpkärra, för den var inte besiktigad. Det visade sig vara en dålig affär, för det var hål i tanken på den, så det blev några extra tusenlappar.

Vi blev uppbjudna till goda vänner till Fårö, för att fira vår 40- åriga bröllopsdag. Jag ville gärna att vi skulle ta motorcykeln dit. Det skulle bli en något försenad bröllopsresa. Tidigt på morgonen fick jag den besiktigad och vi gav oss av till Fårö till våra vänner. Vi åkte från Östergarn prästgård och direkt till Fårösund. Gunvor hade aldrig åkt MC förut, och när vi kommit fram till fåröfärjan steg hon darrande av MC n och sa: ”Nu äntligen förstår jag varför det kallas bönpall”.

Vi åkte sen några år på motorcykelsemester på fastlandet. I bland tillsammans med dottern och mågen. Första året vi skulle över med båten gick dotter Anneli och hustrun Gunvor i förväg ombord på färjan. Mågen Håkan och jag kom efter med motorcyklarna. Anneli sa, att hon vågade inte åka ombord, för hon hade sån ”rampfeber”.

Nåväl, vi kom iland lyckligt och väl och färden ställdes söder ut. Gunvor och jag åkte först. Plötsligt hamnade vi mitt i centrum av Köpenhamn. Trafiken var hetsig och jag blev lite nervös. Jag hade stannat vid rött ljus och väntade på grönt. Bilen som väntade i kön framför mig, drog plötsligt i väg och jag efter. Då kom Håkan och Anneli så småningom i fatt mig och körde om mig. Han tänkte nog att det var bäst att han körde först, för jag hade kört mot rött ljus i gatukorsningen. När bilen som stod före mig drog iväg, körde jag efter. Såg inte att han körde mot rött.

Nåväl, vi hade fantastiskt roligt på våra MC  resor, och vi hade stor glädje av den gamla MC- väskan, som väckte dessa minnen.

Jag sålde MC n för några år sen, så nu är det slut med äventyrliga motorcykelresor. Nu får jag nöja mig med stilla promenader med dotterns hund i Buttleskogen.

Glad Midsommar.

Hernan o jag

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: