Täckating

Täckating

Vi var bjudna på lunch till gamla vänner på Fårö i går. Efter middagen åkte vi till Lansa för att lämna min nya bok till en som ville ha den.

På vägen till Lansa på Fårö kom vi att åka förbi det här ”lambgiftet”. Gunvor och jag blev 1994? inbjudna av Bertil och Anna Gabrielsson att få vara med och lägga på nytt agtak på stället. Gunvor och Bertil arbetade i Fårö skola på den tiden och det var en av anledningarna till att jag också fick vara med. Vi hade ingen aning om hur det gick till det här med täckating. Hade aldrig varit med om det förut.

Dagen började med att vi fick frukost vid Anna och Bertil. Till frukosten fick den som ville ha också en ”sup”. Därefter åkte vi till ”lambgiftet” som skulle få nytt tak. Jag kunde som sagt ingenting om det, så jag fick göra grovjobbet med att lyfta upp agen till de som la den på rätt ställe på taket. Gunvor fick vara med om att göra något som kallades byxor. Man vred ihop agen för att tjäna ett särskilt syfte till taket.

Klockan tolv kom damerna ut med mat till oss arbetare. Vi åt och drack med behag och hade allmänt trevligt.

Så småningom blev taket klart och dagen avslutades med middag hos ägarna till ”lambgiftet”, men innan dess hände det saker.

Jag klev högst upp på taket och tyckte det var läskigt högt och ingenting att hålla sig i och bara en meters bredd att stå på. Det mesta gungade. Ändå ställde sig en man som heter Ragnar på huvudet högst upp på taket.

Därefter tog Osborne Nyström med sig fiolen  upp på taket och spelade några fina låtar, såsom ”Gotländsk sommarnatt”

Alltsammans var för oss en upplevelse och fina minnen. Kanske har agtaket på ”lambgiftet” lagts om sen dess. Tack för att vi fick vara med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: