Kast varpe

varpa

I dessa oroliga tider händer också roliga saker.

Gunvor och jag tycker att jag ofta är trött och sover mycket. Jag kan sova efter frukost, efter lunch och gärna en stund också efter rapport på kvällen. Dessutom sover jag ofta hela nätterna. Visserligen går vi minst en halv mil varje dag, men ändå?

Vi tänkte båda, att det kanske stod något om diabetes i min journal. Jag hade varit på vårdcentralen  för en månad sedan, så vi gick in i min journal för att se vad som stod där. Alla värden var bra  enligt läkaren, så det fanns inget direkt att oroa sig för. Jag hade berättat för läkaren att jag hade haft ont i en axel ett helt år efter det att jag kastat varpa på mors dag.

I min journal stod det, att jag haft ont i en axel nästan ett helt år efter att ha kastat vatten.

Kasta vatten? Det är väl ett lite finare uttryck för att ”pinka”? Jag tänkte: Det lät manligt och fint med att ”kasta vatten” istället för den tunna ”gubbstråle” som numera förekommer.

Gunvor hon sa: ”Det måste ha varit tungt vatten, som orsakade axelskadan”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: