Märkliga händelser

Gravkulle

Märkliga händelser

Min svärmor, Ada Appelkvist född 1918 och död 2004. Hon växte upp på en liten bondgård och fick hjälpa till med gårdens alla sysslor. Hon var vad man kan kalla en realist, som stod med båda fötterna på jorden, men hon var också lite ”synsk”, som jag hoppas framgår av min berättelse.

Hon hade en bror, som hette Bertil. Han råkade bryta sitt ben och kom på lasarettet. Adas föräldrar fick åka in och hälsa på honom där. Då fick Adas farmor vara barnvakt för henne och hennes syster. Plötsligt frågade Ada sin farmor. ”Varför lägger de Bertil i en vit låda?” Farmodern tittade på klockan, men sa inget. Det framkom senare att den sexårige Bertil hade dött vid det klockslaget. (Han hade blivit smittad på sjukhuset och fått mässlingen, och det var det han dog av.)

En annan gång berättade Ada om att hon sett en eldpelare slå ut över deras ladugårds tak. Några dagar senare såg hon en liknande eldpelare, när blixten slog ned i granngårdens ladugård, som brann ner till grunden.

Kanske hade hon fler sådana berättelser, men de behöll hon i så fall för sig själv.

Däremot var jag med om något märkligt, när jag tog foton från hennes begravning. Ett av fotona jag tog var av den igenfyllda graven som såg ut som en blomsterklädd kulle. (Tyvärr kan jag inte få tag i fotot igen för blixten förstörde min dator. Fotot är sparat som PSP. Det programmet har jag inte i min nuvarande dator.) Nu till den märkliga händelsen år 2004:

Jag hade överfört fotot till min dator. Letade intensivt efter det och hade svårt att finna det. Kunde inte begripa var jag sparat det någonstans. Till slut hittade jag det ändå. Datorn eller någon? hade sparat fotot av den vackra blomsterklädda gravkullen under rubriken: ” I himmelen”.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: