Energi

Standarvakt

Energi ?

Gunvor och jag är ute och går mycket. Jag funderar över hur det kan vara, att jag tycker det är lättare att gå, om vi går i takt?
Likadant minns jag från det att man gjorde värnplikten och var ute och marscherade. Visst var det lättare att gå, om alla gick i takt? Kan det ha med energi att göra?

Det känns också mycket bättre i kyrkan om det är femtio gudstjänstdeltagare, än om man sitter där ensam i kyrkbänken. Jag är också ofta på Visby IBK s hemmamatcher. Det är en väldig skillnad på om det är 1000 personer i publiken, än om man sitter där några stycken. Kan det också ha med energi att göra?

Jag läste någonstans att energin aldrig försvinner. Den byter bara form. Jag har också läst att om åtskilliga miljarder år har energin tagit slut i universum och allt är bara mörkt? Konstig tanke, att det inte skulle finnas en enda lysande stjärna på himlen?

I Illustrerad vetenskap läste jag en skapelseberättelse där det stod: ”Från början fanns absolut ingenting, men så blev det kortslutning i detta ingenting och så uppstod Big Bang.”

Hur det nu kan bli kortslutning i ingenting, frågar jag mig.

Jag pratade med en astronom om detta och han sa, att energin alltid har funnits. Då tänkte jag: ”Aha, då är det med energin som med Gud, eller – Är Gud det samma som energin?”

Ja, jag har mina funderingar och tankar. I övrigt är jag frisk och mår bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: