Tillbaka till framtiden

Universum i min hand

Den filmen såg jag för tredje gången i kväll på TV. Jag är fascinerad av den och tänker  ofta på hur bra det skulle vara, om vi kunde resa bakåt i tiden.

Vilken tid skulle jag då helst välja? Kanske 1950- talet, då min farmor, mor och far och alla mina syskon levde. I min lilla bok ”Är det en dröm, så låt mig drömma”, tänker jag mig tillvaron i himlen som, att jag får komma till ett bord där vi alla sitter vid Hajdeby , där det stojas och glammas och alla är lyckliga och glada.

Det var för mig en lycklig tid där ingen sorg eller oro fanns. Jag minns också ett underbart ögonblick, när jag var en fyra, fem år.  Det var en vacker solig dag någon gång i oktober. Min far och mina äldre bröder lade nytt spåntak på ladugården. Jag gick ut från huset iklädd varma kläder och pjäxor. Solen sken  och ett tunt islager  hade lagt sig över en liten vattenpuss, som det klirrade i, när jag trampade i den. Konstigt? Varför minns jag just den händelsen? Jag minns, att jag var lycklig och allt kändes så bra. Kanske var jag bara fem år då. Skulle jag verkligen vilja tillbaka till den tiden, om det nu var möjligt?

Kanske för en dag  eller så, men skulle jag verkligen vilja fortsätta  att leva i den tiden? Min farmor, mor och far och tre av mina älskade syskon är nu borta, men skulle jag verkligen vilja tillbaka till den tiden? Nej, jag tror ändå inte det.

I så fall skulle jag aldrig fått träffa Gunvor, min älskade hustru, våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Skulle jag verkligen vilja avstå från att träffa Gabriel, Ingemar, Malte och Kasper och så den lille, lilla ofödda, våra älskade barnbarnsbarn. Nej. Jag tror, att vår Herre ordnat det på bästa sätt. Jag har för mig att någonstans står det, när man frågar om när ”Den yttersta dagen kommer” och det verkar som om Jesus dröjer, så är det för att ännu fler, också våra barmbarnsbarn ska få vara med i himlen.

Ja, som ni ser har jag en massa underliga funderingar. Förmodligen har de inga betydelser. För i Christophe Galfards bok ”Universum i din Hand”, så  påstår han att man inte kan resa bakåt i tiden. Möjligen framåt.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: