”Det ljuva livet”

Så heter filmen jag såg sent i går kväll. Den var lång och i mitt tycke mycket tråkig. Jag ville se den för filmen var väl en riktigt ”klassiker” på 60 talet med Anita Ekberg badande i Fontana di Trevi,

Jag fick inget sammanhang i filmen och förstod inte dess budskap eller vad den ville berätta. Det kan förstås bero på, att på TV var det också en handbollsmatch mellan Spanien och Sverige och jag växlade mellan programmen. Sista timmen såg jag enbart på filmen. När klockan närmade sig 23.30 ropade Gunvor från sängkammaren: ”Hur är det? Har Du somnat? ”Nej”, svarade jag: ”Jag ska bara se när Anita Ekberg badar i Fontana di Trevi, så kommer jag sen”.

Där satt jag framför TV n och tittade och tittade. Efter ytterligare en halv timme var filmen slut och ingen Anita Ekberg hade badat i någon fontän. Hon måste ha passat på när jag kollat på handbollen. Jag kände mig lurad och besviken.

Det hela påminde mig om något som hände på 1980 talet.
Anneli, vår dotter, som då var i tonåren sa till mig: ”I kväll pappa ska du se filmen som går på TV. Den är full av erotiska inslag”?

Jag tänkte, att det är nog bäst att se efter vad tonåringarna ser på för filmer. (det var i alla fall en bra ursäkt för att få se filmen).

Jag tittade och tittade på en av de sämsta filmerna jag någonsin sett. Väntade på de ”erotiska inslagen”. Filmen gick och inte ett enda erotiskt inslag fanns i filmen. Anneli, den spjuvern, hade lurat mig att se en helt ointressant film genom att säga att den hade gott om erotiska inslag.

Något av detta upplevde jag nu i går kväll med ”Det ljuva livet” också.

2 reaktioner till “”Det ljuva livet””

 1. Instämmer!
  Jag såg hela filmen. Lena gick och la sig i halva. Jadå, badscenen är kul men efter den såg jag knappast till Anitha Ekberg.
  Filmen skildrade någon form av dekadent leverne kopplat till en kommande revolution inom den frigjorda filmen. (Min uppfattning.)
  Klassiker blev den den mest beroende på Anitha Ekbergs ”stora talanger” och det lite udda badet!
  Men vad förstår jag av sådant finkulturellt!😩

  Gillad av 1 person

 2. Lika besviken jag också. Måste ha somnat till för jag missade Anita Ekbergs bad i Fontana di Trevi. Men det får väl gå – men egentligen var det därför jag ville se filmen. Den fick inget högt betyg av mig.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: