Ont i foten?

Fot

Nej, men i vänster axel.

Mors dag förra året kom sonen på besök, för att uppvakta sin mor. Jag kom då på, att han och jag kunde pröva att kasta varpa. Jag hade inte gjort det på tio år. Vi letade upp mina gamla stenvarpor och började kasta. Varpan var rätt så tung och jag tog i ordentligt för att nå fram till målet. 

Jag tappade balansen vid utkastet, och och för att få tillbaka balansen viftade jag till med vänster arm och det small till i axeln. Det gjorde väldigt ont, och hustru Gunvor ville jag skulle ringa akuten. Jag fick reda på att de röntgade ingen axel förrän ett halvt år hade gått. De ville pröva med sjukgymnastik först. 

Det kunde jag inte tänka mig för minsta rörelse gjorde enormt ont. Det gjorde inte ont när armen hängde rakt ner, men den minsta rörelse gjorde mycket ont.
Det gjorde så ont, när jag körde bilen att jag fick ”klättra” med fingrarna på ratten för att nå körriktningsvisaren. Det värsta var nattsömnen. Jag sov en halv timme i taget. Däremellan fick jag upp och gå med armen nedåt, för att så somna en halv timme igen, när värken släppt.

Det är nu upp emot åtta månader sen och lite bättre har det blivit, men det händer att jag ännu skriker till, när jag ska dra upp mjukisbyxorna. Gunvor sa att nu måste du göra något åt det. Du får gå till en naprapat eller något, för du kan inte ha det så här. Jag tror inte på det där, så jag vägrade. 

I går fick vi besök av Britta från Buttle. Hon skulle spela alfapet med Gunvor. Hon berättade, att hon läst om zonterapi och att det hjälpt henne. Hon ville pröva på mig. Jag trodde inte på det, men för att inte vara oartig, lät jag henne försöka. Hon började trycka på foten, en liten bit över vänster lilltå. (Jag hade ju ont i axeln och begrep inte varför hon tryckte på min lilltå.) Det gjorde i alla fall  ont på det ställe hon tryckte. Hon tryckte länge och väl, och till slut överlät hon tryckandet till Gunvor. Till slut stod jag inte ut med tryckandet längre.

Jag har dock sovit bättre i natt än på länge. Tycker till och med att jag är lite bättre i axeln. Kan det vara möjligt att det hjälper för axeln, när man trycker på ett ställe ovanför lilltån?

Kanske? Men stenvarpan får nog ligga kvar i ladugården ett slag till.

2 reaktioner till “Ont i foten?”

  1. Hej Sune, har gjort ungefär samma habbavink som du. Det är väl fyra år sedan. Har gått vid sjukgymnast men det har inte blivit något bättre. Jag får väl stå ut tänkte jag. Det är värst vid vissa rörelser. Men nu undrar jag om Britta från Buttle har någon praktik. Annars skall jag försöka hitta någon annan som kan zonterapi. Jag har nog hört det förut att man t ex kan bota migrän genom att trycka någonstans under foten. Tack för tipset. Mvh Bengt

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: