Märklig kyss

16 år a

Ibland har jag svårt att somna. I natt är en sådan natt. Jag kom att tänka på ett roligt minne från 1960? Det slog mig att kanske någon annan också skulle tycka det var ett roligt minne, så därför berättar jag om händelsen i min blogg.

Min far och mor och några av mina syskon var inbjudna till min storebror Bertil, som var gift och bodde i Visby. Hans familj hade TV. Det hade inte vi hemma, så det var en stor upplevelse att få komma till honom och se rörliga bilder i svartvitt på TV.

Just den här dagen var det ett program om kungafamiljen och särskilt om prinsessan Birgitta. Jag tyckte hon var otroligt vacker. (Det var innan jag träffat Gunvor) Det blev närbild på prinsessan Birgitta i TV rutan och den spjuver som jag då var, så ville jag skoja till det lite och skyndade fram till TV n och kysste bilden av prinsessan i TV rutan. Vad hände då? – Jo prinsessan Birgitta tog upp en näsduk och torkade sig om munnen.

Ett våldsamt skratt spred sig hos de församlade.

2 reaktioner till “Märklig kyss”

  1. Ha, ha…det var ju verkligen märkligt!
    Tänkte på det här med teve… Vi hade svartvit tv bild väldigt länge. Pappa fick tag på någon begagnad någonstans.
    Besökte gärna min vän Anette som hade färgteve och det kändes mycket speciellt att få se allt i färg !

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: