Utdrag ur dagböcker.

Böcker

Vi städade på vinden och hittade en del intressanta saker. Bland annat de här böckerna. Vi var under en tid medlemmar i Bokklubben Bra Böcker. De hade i sitt sortiment de här dagböckerna och vi skrev i dem under en tioårsperiod så gott som varje dag. Det första jag hade skrivit var följande den 25 januari 1973:

25 jan.

(Så har jag då svart på vitt att jag inte har något fel på huvudet.)

Den 27 maj 1977 när vi bodde i Uppsala står det:
Väckarklockan ringde inte. Vaknade 7.45. Skulle börja tvätta kl.7. Anneli började som tur är kl.8.50. S på tematerminen. Ringt till Kent. Och Elisabeth i Halmstad. På eftermiddagen köpte vi present till Annica. Vi åkte vid 8 tiden till Nynäshamn för att hämta Kent. Båten var dock 2 timmar försenad p.g.a att en militär hoppat överbord. Vi åkte mot Halmstad kl. 1.

(Kent hade varit på Gotland några dagar och vi hämtade honom i Nynäshamn för att sen åka mot Halmstad till mitt brorsbarn, Annickas konfirmation)

Den 28 januari 1978 skriver Gunvor:
Sunes stora dag. Upp 7.15 och bryggde 8 TV kannor med kaffe. Martins volvo in till stan. Väldigt högtidligt och fint i domkyrkan. Biskopsmiddag efter all uppvaktning på kyrkbacken. Soppa och pirog Kalvfärs. Tårta och kaffe. Vigsel i Vall kl.16.00. Smörgåstårta och högtidliga tal. En ljuvlig dag som inte går att skriva om.

Den 19 april 1982:
Gunvor i 3-4 an i Klinte skola. Sune haft expedition. Ringde därefter till SKEAB och fick reda på att boken ”Längtan efter tro” skulle komma ut i slutet på augusti. Sune åkte därefter till Buttle med Kents bil och kärra och hämtade ett utedass till Eksta församling.

Ja det var några utdrag ur våra dagböcker. Det är kanske inte så intressant att läsa för andra. Ibland undrar jag varför jag skriver? Jag har i alla fall inget fel på huvudet, men jag har sån skrivklåda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: