Luftstrid

Sparvhök

(Foto från wikipedia)

Ute på promenad,
Jag kom nyss hem från en promenad i Buttle. På promenaden såg jag, när jag gick vägen fram två ”svarta” fåglar, som flög över skogen. Jag tänkte att det var två rovfåglar som jagade i par, men de seglade inte som örnar brukar göra. Deras vingslag var snabba. Det såg ut som om de jagade varandra. Jag tänkte det är nog någon sorts parningslek de håller på med. De verkade aggressiva mot varandra. Plötsligt såg jag den ene dyka mot den andre och det såg ut som om han träffade. Då såg jag något som föll mellan fåglarna. Först trodde jag, att den ene fågeln lyckats slita bort en stor ”dust” från den andre, men så begrep jag, att den andre fågeln haft en råtta eller något som han tappade vid anfallet.

Kanske var det två sparvhökar jag såg, men varför syntes de svarta i luften? Intressant att få se deras luftstrid var det i alla fall.

Jag kom att tänka på Röda Baronen och Biggles som i sina enmotoriga flygplan stred mot varandra under första världskriget,

En tanke på “Luftstrid”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: