Erland Olson

Foto Charlotta Harrsjö Grahn.


Min vän Erland.

Vi möttes första gången vid RKU:s ungdomsledarinstitut 1967-68.
Han var rektor på RKU i Sigtuna. På RKU fanns det fantastiska lärare, såsom Ebbe Arvidsson, Gunnar Weman, Carl Strandberg, Carl Henrik Martling, Tage Bentzer, Olof Hartman, Karin- Maria Berglund m.fl.
I exegetik hade vi Ebbe Arvidsson, i Dogmatik Erland Olson, i pedagogik Gunnar Weman och i psykologi Karin Maria Berglund. Alla hade en fenomenal förmåga, att inte bli irriterade på mig då jag ställde ”dumma” frågor. Tvärtom fick de mig att tro att mina frågor var intelligenta och bevarades med stort allvar av dem. Det här var något år efter det att jag somnat vid bilratten i 60-70 kilometers fart och fått mina ögon öppnade av en ängel. Jag såg en otroligt skinande hand som bokstavligt talat lyfte mina ögonlock. Jag var ateist innan och hade kvar mina frågor från den tiden. De besvarade mina frågor och hjälpte mig att tro på att det finns en Gud.

Erland Olson och jag behöll kontakten hela hans liv ut. Han blev min själasörjare och mentor. Vi höll kontakten via brev och telefon. Min far dog, när jag var 24 år och Erland blev något av ställföreträdande pappa för mig. Erland blev 94 år. Han hade ett intresse för människor och många är det som fått hjälp av honom när det gällde att komma tillrätta med trosfrågor.

Jag är en av dem


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: