Tankar om döden 15

Mirakel ?

De här upplevelserna skrev jag ner 1999.  ”Mina syner” visar hur svårt det är att
tro på Gud trots starka upplevelser.
Sven Danell berättar om en mor, som bad sin lilla pojke att gå och köpa bröd i
affären. Hon frågade honom, om han visste vilket hus affären låg i. ”Jo då”, sa pojken, ”det är där det sitter en duva på taket”. Sven Danell menade, att det här med syner och uppenbarelser är, som det är med duvan på taket. Ibland sitter den där och ibland har den flugit i väg.

Ännu en upplevelse, som jag ville berätta om, var för ett tiotal år sedan. Min måg skulle låna min gamla traktor. Det regnade, och han hade motorn i gång med växel i. Kopplingspedalen består av en smal järnstång, vinklad för foten att trampa på. Regnet gjorde järnstången hal.  Jag skulle sätta i några bultar i lastaren och ställde mig med ett ben på var sin sida framför bakhjulet på traktorn och sträckte mig in till verktygslådan för att hämta bultarna. Då slant mågens fot på kopplingen, och traktorn tog ett jätteskutt framåt. Förtvivlad vände han sig om och trodde, att hans svärfar låg manglad under bakhjulet, men jag stod bredvid helskinnad. Hur det gick till vet vi inte. Jag sa till mågen, att vi säger ingenting till någon, för vi bar oss dumt åt båda två. Men sen började jag fundera….

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: