Tankar om döden 2

Nina Einhorns bok. Mina funderingar.

Nina Einhorns bok: ”Vad hände på vägen till Damaskus?” slog undan fötterna på mig. Enligt henne så finns ingenting utanför evangelierna som visade på, att Jesus någonsin funnits. Jo, det finns en judisk historieskrivare, Josefus Flavius, som har någon liten anteckning om en man, som hette Jesus. Det var dock inte alls säkert, att det var Jesus Kristus han menade. Skulle nu Jesus ha funnits i verkligheten, så blev han inte korsfäst och blev han korsfäst, så dog han i alla fall inte, utan överlevde korsfästelsen och kunde på så sätt visa sig för apostlarna igen. Det är troligare, skriver Nina Einhorn, att Josefus Flavius menar, att Jesus var Jesus Barabbas.  Men Barabbas var en bandit och rövare, som skulle avrättas för sina illdåd. (Min anmärkning.) I bibeln berättas att Jesus Kristus blev korsfäst i Barabbas ställe.

Jesus Kristus kom med kärleksbudskapet. Han sa: ”Mitt bud är detta att ni skall älska varandra så som jag har älskat er”. Och vidare: ”Älska dina fiender och be för dem som förföljer er”. Även många andra liknande ord om kärlek står det om i Bibeln att Jesus Kristus sa. Det var inte Barabbas som kom med det budskapet.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: