Åttioårsdag

Gunvor o Sune e

(Fotot taget av Kent Österdahl vid barnbanet Andreas vigsel i Eksta sommaren 2022.)

Äntligen fyller jag 80 år och får åka gratis buss med Region Gotlands bussar. Det sker den 10 januari, om Gud vill.

På grund av att det är stora problem med att parkera på Greta Arwidssons gata i Visby och då jag hoppas att många jämnåriga och andra vill uppvakta mig på min högtidsdag har jag bestämt mig för att flytta firandet till Gunvors födelsedag 13 juli i Buttle. Hon fyller bara 77 år, men går med på att vi firar gemensamt. Det får bli någon sorts trädgårdsfest. I Buttle finns det gott om gratis parkeringsplatser.

En del av oss tycker inte det är något att fira, att man blir gammal, men jag tycker tvärtom. Jag är tacksam och glad för att ha fått leva så länge.

P.S. Angående parkeringen på A7 området. Vi ”gamlingar runt 80 år och är från landsbygden, vi känner inte så bra till det här med ”Parkster” och mobiltelefoner. Jag undrar: ”Vid de parkeringsplatser där det är fyra timmars fri parkering, varför då inte tillåta parkeringskort?”

Min syster Bojan, som är från Klinte, bjöd vi på kaffe för något år sen, när hon hade några ärenden i stan. Jag visade henne en bra parkeringsplats, där det stod några andra bilar, lite av vägen. Det kostade henne 800 kronor för en halvtimmes kaffe. (Det fanns då ingen skylt om att det var förbjudet att parkera där, men nu finns det).

Med tanke på detta förstår ni nog varför jag flyttar att fira min 80 årsdag till sommaren i Buttle vid Altajme 163.
Välkomna då att fira både Gunvor och mig.

Ja, så var det då det här med presenter. Hoppa över det. Ni får kaffe och tårta ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: