Min idrottshistoria

Märkessköld

Detta är min märkessköld som jag hittade på loftet för några år sen. Jag minns med glädje min aktiva tid som idrottare. Jag var aldrig någon stor stjärna i någon av de sporter jag utövade, men roligt hade jag.

Det är fint för en gammal gubbe, som börjar få svårt att ta sig i och ur bilen, att minnas tillbaka på tiden, när det var lätt att röra sig.

Jag har många simmärken, allt ifrån järnmärket till bronsmagistern, men aldrig deltagit i någon simtävling. Märkena är tagna vid simkurser i havet.

Ishockey har jag spelat en match, som vänsterforward i östergarnslaget. Vi spelade mot VIF/Gutes B-lag. (Om jag minns rätt). Vi förlorade med 44-3. Jag gjorde inget mål, utan förde i matchen en något anonym tillvaro.

Östergarns idrottsklubb kom att betyda mycket för mig. Vi cyklade minst en kväll i veckan från Hajdeby i Kräklingbo till Östergarn för att spela bordtennis. (Vi, det var min syster Bettan, min kompis Harry och jag.) I bordtennis har jag tävlat mycket.

Även i badminton har jag tävlat. Tillsammans med Bengt Jakobsson, Mallgårds i Levide, Bo Bergman, som var inneboende i Bengts familj, Eva , Bengts dotter, och vår dotter Anneli . Tillsammans bildade vi Hemses A lag. Ett år vann jag klubbmästerskapet i badminton i Hemseklubben. Det var annars Bengt Jakobsson som brukade vinna den titeln. Efter att jag fick en hjärtinfarkt gick det inte så bra för mig att spela längre. Det hände att jag fick spela dam, när någon av damerna fattades.

Silvermärket i skytte erövrade jag under militärtjänstgöringen. En gång vid en tävling i fältskytte sköt jag fullt i alla mål och fick någon dags permission för det. Det märkliga var, att jag i första figuren hade tolv träffar av sex möjliga. (Det var min kompis Harry som tagit fel och skjutit på min figur också.)

Tennis spelade jag med min kompis Per-Johan Göthberg  en gång i veckan under många år. Vi övergick till att spela dubbel i tennis, när vi blivit för gamla att spela singel.

Jag var på en jazzkonsert för några månader sedan och kom att sitta vid en man i min ålder. Han kom ihåg att jag spelat tennis. ”Du hade just inte några rena slag i tennis, men du var en jäkel på att springa”, sa han.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: