Fantasilek

Brandbil

Vi fick besök av barnbarn och barnbarnsbarnen (tre av fyra) för ett par dagar sen. Jag kom att sitta i hammocken tillsammans med femårige Ingemar och hans pappa.

Gunvor hade på Kupan köpt den här fina leksaken för en  femtilapp. Ingemar lekte mycket med den. Det fanns olika ljud på den, så som en startmotor, sirener, blinkers mm.

Plötsligt ringer telefonen. Ingemar räcker över luren till mig och som gammelfarfar går jag helt in i hans fantasi lek. Han säger, att det brinner och att de behöver en brandbil. Så jag trycker på självstarten och motorn går i gång. Jag slår på sirenerna och blåljusen och drar i väg. Ingemar talar om hur jag skall köra. Det är bråttom, bråttom. Vi kör så det sladdar i kurvorna, och jag ser fram emot att få se elden och böja släcka.  Då säger plötsligt Ingemar: ”Och så ska vi ha hamburgare ! ”

Va ? ?. Jag trodde vi hade bråttom?.

 

 

En tanke på “Fantasilek”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: