Mors dag

Karin

(Fotot taget i högmässan i Ardre med min dåliga mobiltelefon)

Gunvor och jag började dagen med att fira högmässa i en välfylld Ardre kyrka.
Det var Bönsöndagen och högmässan leddes av prästen Benny Helgesson och kantor Olof Stenström.
De hade också hjälp av den skönsjungande Karin Nilsson.

Under den katolska kyrkans tid i vårt land, gick man de här dagarna mellan Bönsöndag och Kristi himmelsfärds dag i procession med sakramentet runt åkrarna och bad om god skörd.

I predikan tog Benny upp problemet med bönhörelse. Han sa bland annat att i ”Förtvivlans stunder” är det inte lätt att lyssna till råd och förklaringar.
Jag håller med honom. Under en viss tid i mitt liv hade jag  svår dödsångest. Detta berodde delvis på att jag hade en hjärtinfarkt, som ingen upptäckte. I dessa ”förtvivlans stunder” upplevde jag ändå någonting fint, som jag sen saknade, när jag blivit friskare. Jag hade då ständigt Jesusbönen, ”Herre Jesus Kristus, Guds Son förbarma dig över mig”, för mitt inre. Jag kände en otrolig närhet till Herren under tiden min svåra ångest varade.

Mitt böneliv är annars inte så mycket att skryta med, men då stod jag i ständig kontakt med Herren. Det blev för mig ett sätt att umgås.

Gunvor och jag tyckte vi varit med om en fin och varm högmässa. Karin som sjöng så vackert och med ett strålande leende på läpparna.

Efter högmässan åkte vi vidare till Espegards konditori där vi träffade Lotta och Peter Ljunggren. Jag vigde dem för mer än 20 år sen i Fårö kyrka.
Peter o Lotta

Vi slog på stort eftersom det var Mors dag och köpte var sin Budapestlängd och två koppar kaffe. Gunvor tyckte att vi fick kaffet och Budapestlängderna väldigt billigt. Vi tackar så hjärtligt.

Vid hemkomsten uppvaktades mor Gunvor av våra tre barn med en fin petunia, som skulle hänga från taket.

Hoppas ni alla mödrar fick en lika fin dag på Mors dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: