Gott att vara pensionär

solstol

Tänker på alla tidiga morgnar man skulle till länsmejeriet. Jag tänker också på slitet i stenbrottet, och alla sammanträden och fortbildningsdagar och annat  man skulle vara med på, när jag tjänstgjorde som präst.

Vara pensionär det är fint. Man är fri att göra som man vill och kan ligga så länge man vill om morgnarna. Enda nackdelen med att bli gammal är, att man inte har samma ork längre, och att livet närmar sig slutet. Får man bara vara frisk och slippa cancer, hjärtinfarkter, stroke, hälsenebrott och annat, så är livet härligt att leva.

En god vän och jag samtalar ibland om livets  glädjeämnen och besvärligheter. Han sa något mycket klokt vid ett tillfälle, att vi lever  just NU. Det är det viktiga. Jag håller med honom helt och fullt, men kunde ändå inte låta bli att säga: ”Men om man sitter i tandläkarstolen och tandläkaren borrar och borrar, då är det skönt att tänka på att, om en stund är det över”.

Gunvor, min hustru, sa i morse, att tänk vad tankar kan styra ens välbefinnande. I fall man tänker på alla besvärligheter, som sjukdomar och  hur klimatet försämras, krigshot och dåliga relationer, så kan man få ångest och må väldigt dåligt.

Tänker man istället på hur  underbart vackert det är nu på våren med alla blommor, grönt gräs, löven på träden som nyss slagit ut och alla fåglar som sjunger, så blir man gladare.

Är man då pensionär och kan njuta av allt detta,  då är det toppen.

En tanke på “Gott att vara pensionär”

  1. Håller med Dig Sune visst har man det bra och goda tankar skulle man ha jämt men ibland kommer det lite gnäll om ekonomi och ont i baini.Ha det gott

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: