Begravningsgudstjänst

Under de 41 år jag varit präst har jag haft upp emot 1000 begravningsgudstjänster. Jag skall om en stund åka till Visby Domkyrka för att vara med på en begravningsgudstjänst för en riktigt gammal ”trotjänare” i kyrkan. Hon blev över 90 år gammal och varit verksam i kyrkan nästan alla år. För länge sen var jag ungdomssekreterare i Visby Domkyrkoförsamling och ansvarig för barn och ungdomsverksamheten. På den tiden var Alice Klintberg, den nu bortgångne, söndagsskollärare, juniorledare, scoutledare, kyrkvärd m.m.

Jag har lagt märke till att jag nu mera använder uttrycket för ”länge sen” allt oftare. Alice Klintberg var verkligen en trogen tjänare i Herrens vingård. Under den tid jag var ungdomssekreterare har jag inget minne av att söndagsskollärare minior- och juniorledare fick något betalt. De gjorde det frivilligt för den goda sakens skull.

Det är tur att det ännu i dag kommer fram nya ”eldsjälar” såsom Alice i vår kyrka. Hur skulle kyrkan klara sig utan alla dessa frivilliga medarbetare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: