Funderingar om rymden 7

Asteroidbältet

450px-Asteroid_Belt

(Foto från Wikipedia)

Mellan planeterna Mars och Jupiter finns asteroidbältet. Förr trodde man att det var en sprängd planet, men nu talar man om, att det var en massa stenar, som aldrig kom att samlas till en planet. År 2001 var 60 000 asteroider kända med väl bestämda banor runt solen.

De är dock största hotet för att livet på jorden ska gå under. Träffas vi av en asteroid på några km storlek kan det innebära  katastrof för livet på jorden. Man tror ju att dinosaurerna försvann från jorden, för att jorden träffats av en asteroid.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: