Tankar om döden 11

Gudsupplevelser.
( Eller kanske ”hjärnspöken?”)

Gudsupplevelser.
Jag har blivit ombedd att berätta något om mina Gudsupplevelser. Det är en svår uppgift. Jag har gjort något av det förut i den lilla boken ”Längtan efter Tro.”

I den berättade jag om, hur jag som ung 18 åring på ett ”mirakulöst sätt blev väckt, när jag somnat vid bilratten.  Jag såg en otroligt skinande hand som bokstavligt talat lyfte mina ögonlock – öppnade mina ögon. Då jag vid den tiden ansåg mig vara ateist, blev jag otroligt omskakad. Jag var övertygad om, att jag mött något från en annan värld, en ängel. Händelsen är ännu så stark för mig, att jag ofta återvänder till den, när tvivlen kommer. Anledningen till att jag berättade händelsen för så många var, att jag ville tala om för alla som gett upp hoppet om att det finns en Gud. Jag ville med glädje vittna om, att jag mött något som inte var lätt att förklara med vad vi vanligen känner till.

Senare studier har lärt mig att det är svårt det där med syner och uppenbarelser.

Kanske är det vår egen hjärna som lurar oss s.k. ”Hjärnspöken”. Jag har också mött några som till mig sagt, att man inte skall berätta om sådana händelser.

Varför man inte skulle berätta det förstår jag inte. Hela Bibeln är full av sådana berättelser. Det som känns konstigt för mig idag då det gäller att berätta om sådana syner, är att det kan av läsarna uppfattas som, om jag tycker det är något märkvärdigt med mig. Men sanningen är den, att det tycker jag inte. Jag är inne i en period, då jag är förvånad över att Herren alltjämt vill ha mig i sin tjänst. Glad varje dag jag känner, att han inte övergett mig. Kanske är just detta den största Gudsupplevelsen. Nåväl, när nu allt detta är skrivet, vill jag försöka återge något av det jag varit med om.

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Tankar om döden 11”

 1. Hej Sune!
  Eftersom du gillar att läsa teosofiska/filosofisk böcker, vill jag rekommendera den danske kosmologen Martinus. Det är en andlig analys, som kanske bäst kan beskrivas som intellektualiserad kristendom. Martinus skriver mycket om temat döden, och förklarar på ett logiskt sätt varför döden bara är en tänkt motsättning till livet. Allt är evigt liv. I framtiden, menar han, kommer man tala om Födelse 1 och Födelse 2, och reinkarnationstanken kommer att vara en självklarhet. Det finns också en liten bok som heter ”Genom Dödens Port”, som kan vara läsvärd om temat.

  Info om Martinus hittar du under http://www.martinus.dk/

  Allt gott till dig!
  Marianne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: