En stark upplevelse

Våreld

Foto Gunvor Österdahl av Valborgselden i Kyrkviken på Fårö 2024.

Det var för några kvällar sen så sa jag till Gunvor, att det skulle vara roligt att fira Valborg på Fårö i år. Yngve Ohlsson hade på FB berättat så fint om vad som skulle ske där. Det skulle börja med en liten andakt i Fårö kyrka. Några psalmer skulle sjungas, prästen Johan Sunnerstam skulle i kyrkan välkomna våren. Familjescouterna skulle leda processionen till den stora elden och kören skulle sjunga vårsånger. Därefter skulle det bli våfflor i församlingshemmet.  Jag tyckte det lät intressant och sa till Gunvor, att ska vi ta och åka till Fårö på Valborg. Gunvor sa, när Du nu äntligen vill göra någonting, då åker vi.

Jag slutade min prästtjänst på Fårö för 29 år sen och trodde fåröborna glömt mig för länge sen, men vi möttes när vi kom in i kyrkan av många kramar och en enorm värme. Glad blev jag också över att prästen Sunnerstam bad mig utdela välsignelsen över de församlade. (Mellan 100 och 200 personer i kyrkan.)

Det var en så stark upplevelse för mig, och när kören sjöng sköna maj välkommen kände jag att det bubblade i mitt hjärta över att vi än en gång övervintrat och att sommaren snart är här.

Jag har känt mig lite ”låg” på senaste tiden, gammal och misslyckad. Tack alla fåröbor för all värme och kärlek vi fick uppleva i kväll.

Kör

Foto Gunvor Österdahl. (Kören som sjöng vid elden i Kyrkviken i kväll).

Lämna en kommentar